آشنایی با مراحل چاپ سیلک

  1. خانه
  2. مقالات
  3. آشنایی با مراحل چاپ سیلک

در مرحله اول باید طرح روی کاغذ کالک برای ساخت شابلون پرینت کنید. سپس یک شابلون چوبی یا فلزی برای کشیدن توری روی آن انتخاب می‌شود. حالا باید ماده حساس به نور را پس از ترکیب با لاک مخصوص روی توری کشیده و منتظر خشک شدن آن باشید. جنس توری معمولاً از پلی استر یا ابریشم انتخاب می‌شود. بعد از این که توری خشک شد، کاغذ کالک طراحی شده روی آن قرار دهید. قسمت‌های چاپ شده کاغذ کالک به نور UV یا ساده اجازه عبور نمی‌دهند و در نهایت نور به قسمت‌های سفید و بدون رنگ شابلون برخورد می‌کند. ماده حساس به نور که با لاک مخصوص ترکیب شده بود، بعد از قرار گرفتن در معرض نور، سخت خواهد شد. یکی از روش های چاپ بر روی تی شرت هم چاپ سیلک می باشد.توجه داشته باشید برای طرح‌های چند رنگ باید برای هر رنگ صفحه‌ای جداگانه استفاده کنید تا هر رنگ به صورت جداگانه بر رنگ‌های دیگر منطبق شود. پس از سخت شدن قسمت‌های پوشیده شده با ماده حساس به نور، باید قسمت‌های دیگر را بشویید. باشستن این بخش‌ها جوهر به راحتی از داخل سوراخ‌ها نفوذ کرده و به سطح پارچه برخورد می‌کند. پس از آماده شدن الگو آن را روی دستگاه پرس قرار می‌دهند. دستگاه‌های پرس انواع مختلفی مانند دستگاه دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک دارند. بعد از چاپ طرح مورد نظر بر روی پارچه آن را از داخل خشک‌کن عبور می‌دهند تا جوهر چاپ شده روی سطح آن به صورت صاف و یکدست خشک شود. اگر به مرحله خشک شدن رنگ اهمیت قائل نشوید، رنگ‌های روی پارچه ثبات لازم را نخواهند داشت و کیفیت چاپ به میزان زیادی کاهش می‌یابد. امروزه کار خشک کردن رنگ پارچه‌هایی به دست آمده از چاپ سیلک را با کمک دستگاه‌های پیشرفته و مدرن و با سرعت بالایی انجام می‌دهند‌.

آشنایی با ملزومات چاپ سیلک

  • صفحه پرس
    صفحه پرس ابزاری است که دارای سه نوع دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک است. این ابزار امکان چاپ به تعداد بیشتر و با دقت بیشتری را فراهم می‌کند. پرس دستی با کمک دست انجام می‌شود. در پرس نیمه اتوماتیک صفحه‌های پرس مکانیزه  با کمک دست جا به جا می‌شوند. استفاده از پرس‌های تمام اتوماتیک کیفیت، سرعت و دقت چاپ را افزایش می‌دهد و میزان اشتباهات را به صفر می‌رساند.
  • جوهر چاپ سیلک
    یکی دیگر از ملزومات چاپ سیلک جوهر چاپ می‌باشد. در انتخاب جوهر چاپ باید جنس و نوع پارچه را در نظر گرفت. هر جوهری برای نوع خاصی از پارچه مناسب است. به عنوان مثال برای چاپ روی لباس از جوهری استفاده می‌شود که قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را داشته باشد و کیفیت خود را از دست دهد.
  • صفحه توری
    صفحه توری بر روی یک قاب از جنس چوب یا فلز کشیده شده است و سوراخ‌های بسیار ریزی برای عبور جوهر دارد. در گذشته صفحه توری به کار رفته بیشتر از جنس ابریشم بود. به همین دلیل این نوع چاپ با نام چاپ سیلک اسکرین به معنی صفحه ابریشم نیز معروف است. امروز از نایلون برای ساخت صفحه توری استفاده می‌شود ولی دقیقا همان کارایی ابریشم را دارد. ضخامت بافت توری با ضخامت و سطح پارچه انتخاب شده برای چاپ باید متناسب باشد تا جزئیات به شکل بهتری چاپ شوند.
  • کاردک
    کاردک یک نوع تیغه از جنس پلاستیک است که دارای یک دسته چوبی یا فلزی می‌باشد. این وسیله برای رساندن جوهر به لایه زیری توری به کار می‌رود. معمولا کاردک‌ها را به گونه‌ای انتخاب می‌کنند که عرض آن به اندازه عرض صفحه توری باشد تا به همه قسمت‌های صفحه برای عبور جوهر به لایه‌ زیرین دسترسی داشته باشد. صفحه‌های توری پس از استفاده شسته می‌شوند و ماده امولوسیون روی آن به خوبی پاک می‌شود تا از آن‌ها برای چاپ‌های بعدی استفاده کرد.
Tags:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

error: هشدار: انتخاب محتوا غیرفعال است!!